Sposób przygotowania:
Gołąbki z czerwonej kapusty z kaszą jaglaną
SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: Kapustę wkładamy do garnka z gotującą się wodą i gotuj pod przykryciem 20 minut. Wyjmujemy, osączamy i studzimy. Po wystudzeniu ostrożnie zdejmujemy 10 ładnych liści. Kaszę gotujemy w lekko osolonym wrzątku , odstawiamy. Na patelni rozgrzewamy olej , dodajemy posiekaną drobno cebulkę oraz pokrojony w kosteczkę boczek. Po przesmażeniu dodajemy wraz z jajkiem i posiekaną natką pietruszki do ugotowanej kaszy. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Na blacie rozkładamy sobie liście kapusty ( jeśli liście mamy twardawe rozbijamy je lekko tłuczkiem ). Faszerujemy kaszą , zawijamy i spinamy wykałaczkami. Wkładamy delikatnie do dużego garnka i zalewamy bulionem - bulionu musi być taka ilość by tylko zanurzyć w nim lekko gołąbki. Dusimy na wolnym ogniu ok. 20-25 minut. Gotowe! Smacznego!
lukrowanepierniczki
Czekoladka 2
ciasteczka