piotr20091991

piotr20091991

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 666]

Gołąbki z kapusty pekińskiej ..

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Pyszne domowe gołąbki na każde rodzinne święta

Gołąbki z kapusty pekińskiej ..

Składniki:

Gołąbki z kapusty pekińskiej ..

 

  • 1 czerwona papryka
  • 1 główka kapusty pekińskiej
  • 3 dymki
  • 2 ząbki czosnku
  • 500g piersi z kurczaka
  • po 1 łyżce ketchupu i masła
  • po 2 łyżki miodu i oleju
  • 1 kostka bulionowa
  • sól
  • pieprz
  • 1 cebula
  • 200g ryżu

Sposób przygotowania:

Gołąbki z kapusty pekińskiej ..
Czerwoną paprykę umyć i pokroić w kostkę . Dymki oraz czosnek obrać i drobno posiekać . Mięso umyć osuszyć za pomocą ręcznika papierowego i pokroić w kostkę . Nastepnie podsmażyc je na oleju . Dodać warzywa i przyprawy , po czym chwilę smażyć . 12 zewnętrznych liści kapusty pekińskiej odłożyć , resztę drobno posiekać . Liśćie gotować około 2 minut , po czym przełożyć do miski z zimną wodą . Na każdy wyłożyć porcję mięsnęgo farszu i zawinąć , tworząc gołąbki . Nastepnie usmażyć je na oleju . Dodać miód , ketchup i kostkę rosołową połączoną z 500ml wody , wymieszać . Całość dusić 10 minut . Ryż ugotować , odcedzićpo czym połączyć z masłem oraz podsmażoną na oleju cebulą i kapustą . Wszystko wymieszac .