Sposób przygotowania:
Gołąbki z kapusty pekińskiej ..
Czerwoną paprykę umyć i pokroić w kostkę . Dymki oraz czosnek obrać i drobno posiekać . Mięso umyć osuszyć za pomocą ręcznika papierowego i pokroić w kostkę . Nastepnie podsmażyc je na oleju . Dodać warzywa i przyprawy , po czym chwilę smażyć . 12 zewnętrznych liści kapusty pekińskiej odłożyć , resztę drobno posiekać . Liśćie gotować około 2 minut , po czym przełożyć do miski z zimną wodą . Na każdy wyłożyć porcję mięsnęgo farszu i zawinąć , tworząc gołąbki . Nastepnie usmażyć je na oleju . Dodać miód , ketchup i kostkę rosołową połączoną z 500ml wody , wymieszać . Całość dusić 10 minut . Ryż ugotować , odcedzićpo czym połączyć z masłem oraz podsmażoną na oleju cebulą i kapustą . Wszystko wymieszac .