kasandra6

kasandra6

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 399]

Gołąbki z kapusty włoskiej

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Kapustę podzielić na liście i sparzyć przez ok 5 minut w

Gołąbki z kapusty włoskiej

Składniki:

Gołąbki z kapusty włoskiej

 

  • kapusta włoska 1 kg
  • koncentrat 1 słoiczek
  • wywar drobiowy

 

  • farsz

 

  • mięso wołowo -wieprzowe 1/2 kg
  • ryż ugotowany 100 g
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku

 

 

 

 

Sposób przygotowania:

Gołąbki z kapusty włoskiej
osolonym wrzątku i zlać zimna wodą. Mięso doprawić i wymieszać z ugotowanym ryżem. Następnie zawijać w liście kapusty. Gołąbki włożyć do garnka zalać 3/4 wysokości garnka rosołem z dodatkiem koncentratu. Gotować ok godziny.