Sposób przygotowania:
Gołąbki z kaszą gryczaną i grzybami
Grzyby namoczyć i ugotować. Wywaru z gotowania nie wylewać.Kapustę sparzyć w osolonej wodzie..Wyciąć zgrubiałe końce. Kaszę przebrać, obsmażyć na łyżce masła. Zalać 2 szkl wywaru z grzybów(jeśli z gotowania zostało za mało, uzupełnić wodą)i ugotować na sypko. Dodać pokrojone w paseczki grzyby, przesmażoną na maśle, pokrojoną w drobną kosteczkę cebulę i przyprawić solą i pieprzem mielonym.Wymieszać i zawijać gołąbki.Dusić 30 min. Podawać z sosem śmietankowym lub grzybowym.
paulka104
Lady Marmolada
elzbieta8960
Babciagramolka
Henia
Już wysyłam głębia z gołąbkiem!
kotekbehemotek
:)
Henia
Cieszę się,że się miło rozczarowałaś,a gołąbki smakowały. Czasem dobra jest odmiana. Pozdrawiam!