gosia p.

gosia p.

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1329]

Gołąbki z mięsa wieprzowego

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Gołąbki z mięsa wieprzowego zawijane w kapuście...

Gołąbki z mięsa wieprzowego

Składniki:

Gołąbki z mięsa wieprzowego

 

  • 1/2 kg mięsa mielonego wieprzowego
  • sól
  • pieprz
  • Przyprawa do wieprzowiny
  • 2 jajka
  • 4 łyżki bułki tartej
  • 1 słoiczek koncentratu pomidorowego
  • 1 główka kapusty białej
  • 1/2 kubka śmietanki
  • tłuszcz do smażenia

 

Sposób przygotowania:

Gołąbki z mięsa wieprzowego
Pierwsze liście kapusty obieramy, następnie całą kapustę podgotowujemy, aż liście będą odchodzić. W tym czasie mięso łączymy z przyprawami, jajkami i bułką tartą. Wyrabiamy na gładką masę. Następnie nakładamy łyżką porcję na pojedyncze liście kapusty, zawijamy i podsmażamy pod przykryciem. Dodajemy koncentrat i kostkę rosołową. Na koniec sos zaciągamy śmietaną.