Szamiikaa

Szamiikaa

Kuchcik
[Przepisów: 3]

Gołąbki z mięsem

  • TRUDNOŚĆ: trudne
  • CZAS:
  • PORCJE: 12
  • KALORIE: 320
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Obiad idealny na poniedziałek.. Przygotowanie trwa 40 minut, natomiast duszenie trwa 60 minut.. koszt 3 sztuk to 2,80 zł

Gołąbki z mięsem

Składniki:

Gołąbki z mięsem

 

Sposób przygotowania:

Gołąbki z mięsem
1. Kapustę oczyszczamy, wycinamy głąb, delikatnie rozdzielamy liście. Blanszujemy 3 minuty, wyjmujemy, obcinamy grube nerwy. 2. Ryż gotujemy na sypko, mieszamy z mięsem. Cebulę siekamy, podsmażamy na łyżce masła z olejem, dodajemy do mięsa, doprawiamy solą i pieprzem. 3. Na każdym liściu rozkładamy po łyżce farszu, dwa boki liścia zakładamy na farsz, ciasno zwijamy. W garnku rozkładamy na danie 3 liście, na nich gołąbki, zalewamy wrzącym bulionem, dusimy 50 minut. Na sos przesmażamy mąkę na łyżce masła, dodajemy koncentrat, rozprowadzamy wodą, zagotowujemy, zalewamy gołąbki, dusimy jeszcze 10 minut.

Tagi:

ryż gołąbki