gutka94

gutka94

Szef Kuchni
[Przepisów: 27]

Gołąbki z mięsem i grzybami 3

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Gołąbki podajemy z sosem grzybowym.

Gołąbki z mięsem i grzybami 3 Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Gołąbki z mięsem i grzybami 3

 

  • 1 kg ryżu białego
  • 2 udka z kurczaka
  • 40 dkg grzybów leśnych mrożonych
  • cebula
  • laska kiełbasy zwyczajnej
  • olej do smażenia
  • masło
  • mała główka kapusty
  • smalec

Sposób przygotowania:

Gołąbki z mięsem i grzybami 3
Cebulę pokroić w kostkę. Usmażyć na oleju, dodać pokroojoną w kostkę kiełbasę. Udka z kurczaka ugotować. Następnie oddzielić mięso od kości. Na powstałym wywarze mięsnym ugotować kilogram ryżu na sypko. Dodać mięso drobiowe do kiełbasy i jeszcze chwilę podsmażyć. Następnie połączyć ryż z mięsem. Grzyby podsmażyć osobno na maśle i połączyć z ryżem i mięsem. Kapustę gotować w wodzie do miękkości, tak aby woda pokryła w całości kapustę. Wtedy od kapusty liście zaczną odchodzić same. Ugotowane liście wyjmujemy z wody i gdy ostygną nakładamy na nie farsz i zawijamy jak gołąbki. Pieczemy w brytfannie na smalcu, podlewając co chwila wodą.
Gołąbki z mięsem i grzybami 3
Cebulę smażymy na oleju, dodajemy kiełbasę i mięso drobiowe.
Gołąbki z mięsem i grzybami 3
Ryż gotujemy na sypko. Do ryżu wsypujemy mięso oraz grzyby leśne.
Gołąbki z mięsem i grzybami 3
Kapustę gotujemy w całości. Liście będą odchodzić same.
Gołąbki z mięsem i grzybami 3
Farsz nakładamy na środek liścia kapusty i zwijamy jak gołąbki.