Sposób przygotowania:
Gołąbki z pieczarkami
Ryż gotujemy według przepisu na opakowaniu, jeszcze ciepły przekładamy do garnka. Cebule obieramy i kroimy w piórka. Wrzucamy na roztopioną margarynę, przyprawiamy solą i dusimy do miękkości. Gotową przekładamy do ryżu. Pieczarki obieramy i kroimy w cieniutkie plasterki. Smażymy na tej samej patelni na której wcześniej smażyliśmy cebulę. Przyprawiamy je solą, pieprzem i Kucharkiem. Smażymy do odparowania wody z pieczarek, co chwilę mieszając. Gotowe pieczarki przekładamy wraz z tłuszczem do ryżu z cebulą. dokładnie mieszamy farsz. Z kapusty wykrawamy głąb, wkładamy ją do dużego garnka i zalewamy wodą, tak żeby była w całości przykryta. Wodę lekko solimy i sparzamy kapustę do momenty, aż liście będą miękkie. Po kolei ściągamy je z główki kapusty i odstawiamy do ostygnięcia. Na każdego liścia nakładamy farsz i zwijamy je. Dno naczynia żaroodpornego wykładamy obgotowanymi liśćmi kapusty. Układamy na nich zwinięte gołąbki. Wierzch również przykrywamy liśćmi. Gołąbki zapiekamy pod przykryciem przez ok. 50-60 minut w piekarniku nagrzanym do 160 C. Jeszcze ciepłe podajemy z sosem pomidorowym bądź pieczarkowym (grzybowym).