kamazka439

kamazka439

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 515]

Gołąbki z pieczarkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

smaczny obiad i całkiem inny smak...

Gołąbki z pieczarkami

Składniki:

Gołąbki z pieczarkami

 

Sposób przygotowania:

Gołąbki z pieczarkami
Zemleć mięso, cebulę, pieczarki i namoczone wcześniej czerstwe bułeczki. dodać resztę składników. Wyrobić masę mięsną. Wcześniej sparzyć kapustę i zdjąć z niej liście. Mięso nakładać na liście i zawijać. Ułożyć ścisło w garnku, zalać wodą, dodać listek, ziele angielskie i wsypać vwgetę. Dusić na wolnym ogniu około 30 – 40 minut. Można dodać koncentrat pomidorowy lub świeże pomidory.