Sposób przygotowania:
Gołabki z ryżem i kaszą
Kapustę należy sparzyć we wrzątku i oddzielić liście. Ma patelni należy podsmażyć cebulę i dodać ryż i kaszę i podlać wodą lub bulionem. Następnie dodajemy grzyby i boczek. Gdy wszystko będzie miękkie dodajemy przyprawy według własnego upodobania. Do każdego liścia dodajemy trochę farszu i zwijamy gołąbki. Układamy w naczyniu żaroodpornym i dodajemy, trochę magii. Pieczemy ok 1,5 godz w temperaturze 160 stopni. Można podawać z keczupem.
![Gołabki z ryżem i kaszą Gołabki z ryżem i kaszą](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/golabki-z-ryzem-i-kasza-255895.jpg)
![Gołabki z ryżem i kaszą Gołabki z ryżem i kaszą](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/golabki-z-ryzem-i-kasza-255896.jpg)
![Gołabki z ryżem i kaszą Gołabki z ryżem i kaszą](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/golabki-z-ryzem-i-kasza-255897.jpg)
![Gołabki z ryżem i kaszą Gołabki z ryżem i kaszą](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/golabki-z-ryzem-i-kasza-255898.jpg)