Sposób przygotowania:
Gołąbki z sosem
Wycinamy głąb w kapuście białej, wkładamy do garnka, wlewamy wody i powoli gotujemy. Następnie wyciągamy kapustę, odkrawamy liście. Mięso kroimy w kostkę, dusimy na oliwie do miękkości. Następnie przepuszczamy przez maszynkę do mięsa.Cebulę szklimy na oliwie i przepuszczamy przez maszynkę do mięsa. Ryż gotujemy na "sypko". Następnie łączymy ryż, mięso i cebulę. Doprawiamy solą, pieprzem i koncentratem. Wszystko dokładnie mieszamy. Liściom kapusty ścinamy zgrubienia, nakładamy masę i dokładnie zwijamy. Następnie przekładamy gołąbki do rondla, zalewamy wodą, w której gotowała się kapusta i gotujemy ok 30 minut na wolnym ogniu. SOS:Cebulę szklimy na oliwie. Dodajemy przecier pomidorowy, kostkę rosołową,. Zalewamy zimna wodą, doprowadzamy do wrzenia. Na końcu zagęszczamy sos śmietaną połączoną z mąką.