Sposób przygotowania:
Gołąbki z włoskiej kapusty
Liście kapusty umyć, włożyć do wrzątku, blanszować 1-2 min, osączyć na sicie, Osuszyć. Ostrym nożem wyciąć zgrubienia. Cebulę obrać, posiekać i zeszklić na 2 łyżkach tłuszczu. Dodać mięso i smażyć przez 5 min.. Dodać musztardę, sól i pieprz. Wymieszać. Ogórki przekroić wzdłuż na cztery części. Na liście kapusty nałożyć mięso i po ćwiartce ogórka. Zwinąć jak roladki. Łyżkę tłuszczu rozgrzać w rondlu, włożyć gołąbki i kminek. Smażyć przez 3 minuty. Wlać bulion, dusić pod przykryciem 20 min. Zdjąć pokrywkę, dalej gotować aż sos się zagęści. Śmietanę rozrobić z mąką, wymieszać z sosem z duszenia, gotować 2 min. Przyprawić do smaku solą i pieprzem