zub3r

zub3r

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 251]

Gołąbki Zub3r'a

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Smaczne gołąbki na każdą okazje.

Gołąbki Zub3r'a Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Gołąbki Zub3r'a

 

Sposób przygotowania:

Gołąbki Zub3r'a
Ryż gotujemy w osolonej wodzie, następnie dokładnie odcedzamy. Dodajemy do mięsa. Wbijamy jajko i doprawiamy solą, pieprzem ziołowym, papryką słodką i ostro do smaku. Dokładnie wyrabiamy masę. Porcję mięsnej masy wykładamy na liść sparzonej kapusty i zawijamy w roladkę, końce liści zwijamy do środka. Gołąbki układamy w garnku. Zalewamy wodą. Dodajemy przełamane dwa liście laurowe, kilka ziarenek pieprzu czarnego oraz rozkruszoną kostki. Całość gotujemy na wolnym ogniu do miękkości. Pod koniec gotowania dodajemy koncentrat pomidorowy i doprawiamy do smaku. Smacznego!
Gołąbki Zub3r'a
Ryż gotujemy w osolonej wodzie i dokłądnie odcedzamy.
Gołąbki Zub3r'a
Mięso mieszamy z ryżem i pozostałymi składnikami.
Gołąbki Zub3r'a
Porcję mięsa układamy na liściu kapusty i zwijamy.
Gołąbki Zub3r'a
Gotowe gołąbki układamy w garnku i gotujemy do miękkości.