Sposób przygotowania:
Goloneczki z Indyka Na Ostro
Golonki myjemy i osuszamy.Cebule obieramy i kroimy w krążki. Solą,papryką słodką,pieprzem,bazylią i czosnkiem- nacieramy mieso.Kładziemy na nie ostra papryke i cebule.
Wkładamy do miski przykrywamy i trzymamy w lodówce całą noc.
Papryke zieloną myjemy usuwamy gniazdko nasienne i kroimy w dość grube kawałki. Ziemniaki obieramy nastepnie myjemy i kroimy w grubsze słupki.
Naczynie żaroodporne smarujemy oliwą i wykładamy najpierw cebulę potem golonki ,nastepnie papryki,czosnek płatki i ziemniaki.Wszystko lekko solimy i wierzch polewamy oliwą.Przykrywamy i wstawiamy do nagrzanego piekarnika 200*C (środkowa półka,grzanie góra- dół) i pieczemy 1h i 30min.Od czasu do czasu zagladamy i przekrecamy golonki. Pod koniec pieczenia odkrywamy , podpiekamy wszystko i gotowe. Mozna rozkładać na talerze,polewając ostrym sosem który sie wytworzył podczas duszenia z papryczek :-)
SMACZNEGO . . . . . .
Wkładamy do miski przykrywamy i trzymamy w lodówce całą noc.
Papryke zieloną myjemy usuwamy gniazdko nasienne i kroimy w dość grube kawałki. Ziemniaki obieramy nastepnie myjemy i kroimy w grubsze słupki.
Naczynie żaroodporne smarujemy oliwą i wykładamy najpierw cebulę potem golonki ,nastepnie papryki,czosnek płatki i ziemniaki.Wszystko lekko solimy i wierzch polewamy oliwą.Przykrywamy i wstawiamy do nagrzanego piekarnika 200*C (środkowa półka,grzanie góra- dół) i pieczemy 1h i 30min.Od czasu do czasu zagladamy i przekrecamy golonki. Pod koniec pieczenia odkrywamy , podpiekamy wszystko i gotowe. Mozna rozkładać na talerze,polewając ostrym sosem który sie wytworzył podczas duszenia z papryczek :-)
SMACZNEGO . . . . . .
elzbieta8960
Netka
Dorota0309
Zgobisz
margolata
Sarenka
gusia1000