Danusia19671

Danusia19671

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1369]

Golonka

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Pyszna golonka która może być podana z kwaszoną kapustą

Golonka

Składniki:

Golonka

 

 

Sposób przygotowania:

Golonka
Golonki wymoczyć.
Do garnka wlać wodę zagotować.
Następnie włożyć golonki, dodać sól, ziele angielskie, pieprz w ziarnach i listki laurowe, gotować 60 minut na wolnym ogniu.
Marchewkę, pietruszkę, selera, obrać, opłukać dodać do gotujących się golonek.
Gotować do miękkości golonek.
Następnie wyjąć golonki łyżką cedzakową, ułożyć w wysmarowanym tłuszczem naczyniu do zapiekania, wstawić do mocno nagrzanego piekarnika 200 stop, piec do uzyskania złocistego koloru.