Sposób przygotowania:
Golonka
Golonki wymoczyć.
Do garnka wlać wodę zagotować.
Następnie włożyć golonki, dodać sól, ziele angielskie, pieprz w ziarnach i listki laurowe, gotować 60 minut na wolnym ogniu.
Marchewkę, pietruszkę, selera, obrać, opłukać dodać do gotujących się golonek.
Gotować do miękkości golonek.
Następnie wyjąć golonki łyżką cedzakową, ułożyć w wysmarowanym tłuszczem naczyniu do zapiekania, wstawić do mocno nagrzanego piekarnika 200 stop, piec do uzyskania złocistego koloru.
Do garnka wlać wodę zagotować.
Następnie włożyć golonki, dodać sól, ziele angielskie, pieprz w ziarnach i listki laurowe, gotować 60 minut na wolnym ogniu.
Marchewkę, pietruszkę, selera, obrać, opłukać dodać do gotujących się golonek.
Gotować do miękkości golonek.
Następnie wyjąć golonki łyżką cedzakową, ułożyć w wysmarowanym tłuszczem naczyniu do zapiekania, wstawić do mocno nagrzanego piekarnika 200 stop, piec do uzyskania złocistego koloru.