msewka

msewka

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 607]

Golonka jak afrodyzjak.

  • 5
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 9

Ponoć lubczyk jest afrodyzjakiem.Uwielbiam jego zapach.Dodaję go do zup i mięs.

Golonka jak afrodyzjak. Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Golonka jak afrodyzjak.

 

  • 3 golonki z indyka
  • 3 łyżki przyprawy do kurczaka pikantnej (ja użyłam Prymatu)
  • 2 łyżki oleju
  • 3 łyżki przyprawy do zup w płynie (u mnie Winiar)
  • 2 duże gałązki lubczyku
  • 2 łyżki octu balsamicznego

 

  • jako dodatek u mnie młode ziemniaki z koperkiem i mizeria

 

 

Sposób przygotowania:

Golonka jak afrodyzjak.
Golonki umyć i osuszyć.Lubczyk opłukać, ew. podzielić na mniejsze gałązki.
Olej wymieszać z przyprawą do zup i octem balsamicznym.
Mięso natrzeć olejem, obficie posypać przyprawą do kurczaka pikantną.Ułożyć w pojemniczku,obłożyć lubczykiem.Przykryć i wstawić najlepiej na noc do lodówki.
Mięsko piec w rękawie przez ok.1 godzinę w temp.200 stopni.Ew. posolić do smaku,choć niekoniecznie.
Ja podałam z młodymi ziemniaczkami i mizerią z ogórka z dodatkiem rzodkiewki.Mizeria była z kefirem, aby było lżej na talerzu.
Golonka jak afrodyzjak.
Etap 1
Golonka jak afrodyzjak.
Etap 2