evita0007

evita0007

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 423]

Golonka z grzybami i kiełkami fasoli mung

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Moje danie jest lekko pikantne tak jak lubimy . Podałam z ugotowanym ryżem i korniszonem.Polecam wszystkim :)

Golonka z grzybami i kiełkami fasoli mung

Składniki:

Golonka z grzybami i kiełkami fasoli mung

 

Sposób przygotowania:

Golonka z grzybami i kiełkami fasoli mung
Umytą golonkę zalewamy wodą,dodajemy sól,ziela angielskie,obrane zabki czosnku,listki laurowe i gotujemy do miękkości.Gotową wyjmujemy do ostygnięcia a następnie obieramy mięso od kości i dzielimy na mniejsze kawałki. Grzyby gotujemy w lekko osolonej wodzie,odcedzamy na durszlaku,przestudzone kroimy na mniejsze kawałki. Na patelni rozgrzewamy olej i przesmażamy grzyby wraz z drobno posiekaną cebulą. Jak cebula się zeszkli dodajemy kiełki fasoli i mięso. Całość doprawiamy wyżej wymienionymi przyprawami.Mieszając trzymamy jeszcze na małym ogniu 5 minut i możemy podawać np. z ryżem czy innymi ulubionymi dodatkami.... Smacznego :-)