mz00ms

mz00ms

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 710]

Górka jagnięca w skorupce ziołowej

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Smaczna jagnięcina - palce lizać

Górka jagnięca w skorupce ziołowej

Składniki:

Górka jagnięca w skorupce ziołowej

 

Sposób przygotowania:

Górka jagnięca w skorupce ziołowej
Czosnek obrać, umyć, przecisnąć przez praskę. Masło utrzeć na pianę, wymieszać z 1 łyżeczką tymianku i 1łyżeczką rozmarynu, żółtkiem. Ręką uformować podłużny prostokąt. Mięso natrzeć resztą rozmarynu, tymianku, solą i pieprzem. Piekarnik rozgrzać do 220stopni. W brytfannie rozgrzać olej, opiec mięso z każdej strony. Wstawić do piekarnika i piec 20minut, często polewając powstałym sosem. Mięso wyjąć, trzymać w cieple. Sos z pieczenia rozprowadzić małą ilością wody, zagotować, przecedzić. Mięso posmarować musztardą, obłożyć ściśle skorupką, zapiec kilka minut w piekarniku. Pokroić w plastry. Podawać z sosem.

Tagi:

tarta