Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2834]

Gotowane klopsy

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Klopsy gotowane najlepiej podawać polane sosem, np. pomidorowym lub grzybowym

Gotowane klopsy

Składniki:

Gotowane klopsy

 

 

Sposób przygotowania:

Gotowane klopsy
Bułkę namoczyć w wodzie, odcisnąć. Cebulę posiekać i zrumienić na maśle. Mięso włożyć do miski, dodać cebulę, roztarty z solą czosnek, jajko, bułkę, posiekane wcześniej zamoczone grzyby, mąkę ziemniaczaną, sól, pieprz i odrobinę mielonej gałki muszkatołowej. Wszystko dokładnie wyrobić. Z masy formować klopsy, wrzucać do wrzącej osolonej wody i gotować około 20 minut.