Sposób przygotowania:
Grecka pieczeń
Mięso ponacinaj z wierzchu w odstępach 2,5cm. Oprósz solą, pieprzem. Obsmaż na oleju ze wszystkich stron. Mięso przełóż do brytfanki podlanej rosołem, a potem winem. Wstaw na 1godzinę i 45minut do piekarnika w temp. 175stopni.
W tym czasie obierz ziemniaki, pokrój na małe cząstki, osącz oliwki. Cytryny oraz chilli pokrój w plastry. Po 45minutach duszenia włóż do brytfanny ziemniaki, plasterki czosnku, oliwki, chilli oraz zioła, oprósz solą i pieprzem.
Na 15minut przed końcem pieczenia w nacięcia w mięsie włóż plastry cytryny. Gotową pieczeń podawaj z duszonymi ziemniakami.
Smacznego!
W tym czasie obierz ziemniaki, pokrój na małe cząstki, osącz oliwki. Cytryny oraz chilli pokrój w plastry. Po 45minutach duszenia włóż do brytfanny ziemniaki, plasterki czosnku, oliwki, chilli oraz zioła, oprósz solą i pieprzem.
Na 15minut przed końcem pieczenia w nacięcia w mięsie włóż plastry cytryny. Gotową pieczeń podawaj z duszonymi ziemniakami.
Smacznego!