Sposób przygotowania:
Grillowana papryka faszerowana kaszą
Paprzykę przecinamy wzdłuż na pół. Usuwamy gniazda nasienne, dokładnie płuczemy, osuszamy. Do ugotowanej i ostudzonej kaszy dodajemy drobno posiekane suszone pomidory, startą na grubych oczkach mozzarellę oraz roztarte w dłoni zioła prowansalskie. Pomidorki koktajlowe płuczemy, przecinamy wzdłuż na pół, dodajemy do kaszy wraz z 4-5 łyżkami oleju z suszonych pomidorów. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Kaszą faszerujemy połówki papryki. Każdą połówkę zawijamy w folię aluminiową (błyszczącą stroną na zewnątrz) i pieczemy na rozgrzanym grillu pod przykryciem około 10 minut. Po tym czasie sprawdzamy czy ser jest już rozpuszczony, a papryka miękka i jeśli tak, wyciągamy ją z folii i posypujemy pokrojonymi w plasterki oliwkami oraz drobno posiekaną natką pietruszki. Podajemy od razu po przygotowaniu.