kamazka439

kamazka439

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 515]

Książka Kucharska: Faszerowane warzywa

Papryka faszerowana grzybami leśnymi

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Sezon grzybowy wciąż trwa, więc proponujemy paprykę faszerowaną mielonym mięsem, cebulką i leśnymi grzybami

Papryka faszerowana grzybami leśnymi

Składniki:

Papryka faszerowana grzybami leśnymi

 

Sposób przygotowania:

Papryka faszerowana grzybami leśnymi
Mięso przygotowujemy tak jak na kotlety mielone, wyrabiamy i wkładamy do wcześniej przekrojonej i oczyszczonej papryki (paprykę wcześniej dobrze posolić). Grzyby przebrać, pokroić, opłukać i odsączyć na sicie. Podsmażyć z przyprawami na oleju aż odparuje woda. Nakładać na paprykę do pełna na mięso. Zalać do połowy papryki wodą, dodać listek laurowy i wegetę. Gotować około 25 minut przykryte pokrywką na wolnym ogniu. Pięć minut przed końcem gotowania posypać startym serem. Podawać z ziemniakami obficie polanymi sosem grzybowym i dowolną surówką.