Sposób przygotowania:
Rolada z piersi indyczej.
Pierś skręcić przez maszynkę dodać jaja,gałkę muszkatołową zetrzeć na tarce może być w proszku z torebki. dodać groszek ,fasolę paprykę pokrojoną w drobną kostkę,kukurydzę następnie dodać mąkę ziemniaczaną,posiekaną natkę zielonej pietruszki na końcu wlać śmietanę dodać sól i pieprz dokładnie wszystko wyrobić podzielić na 2 części rękoma zwilżonymi w zimnej wodzie uformować 2 wałki każdy wałek przenieś na rozwiniętą folie aluminiową i zawinąć jak cukierek szczelnie można dać podwójną folię Na głęboką blaszkę od pieczenia ciasta ułożyć roladki zalać 3/4wysokości wodą piekarnik nastawić na 200 stopni i i wstawić na godzinę można też ugotować w garnku jeśli się mieści po ugotowaniu wyjąć na deskę przykryć drugą deską i docisnąć czymś ciężkim aż wystygnie włożyć do lodówki sos majonez wymieszać z ketchupem dodać drobno pokrojoną cebulę i drobno posiekany czosnek roladę z sosem podawać jako przystawkę.SMACZNEGO!
Sandra S
haniakson
Mikrula
reniakopp