robertjankopp

robertjankopp

Starszy Kucharz
[Przepisów: 30]

Rolada z piersi indyczej.

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 7

Roladę można we folii piec jak i gotować-ale najlepiej smakuje na zimno.

Rolada z piersi indyczej.

Składniki:

Rolada z piersi indyczej.

 

  • 1 kg piersi indyka
  • 3 jaja
  • mała puszka kukurydzy
  • 2 papryki świeże czerwone
  • 1/2 puszki czerwonej fasoli
  • 1 pęczek natki pietruszki
  • 1/2groszku konserwowego
  • 3czubate łyżki mąki ziemniaczanej
  • 200gr śmietany kremówki
  • 1gałka muszkatołowa
  • sól pieprz do smaku
  • folia aluminiowa do zawinięcia masy

 

 

 

  • sos
  • 10 łyżek majonezu
  • 10łyżek ketchupu
  • 4ząbki czosnku
  • 1duża cebula,

 

Sposób przygotowania:

Rolada z piersi indyczej.
Pierś skręcić przez maszynkę dodać jaja,gałkę muszkatołową zetrzeć na tarce może być w proszku z torebki. dodać groszek ,fasolę paprykę pokrojoną w drobną kostkę,kukurydzę następnie dodać mąkę ziemniaczaną,posiekaną natkę zielonej pietruszki na końcu wlać śmietanę dodać sól i pieprz dokładnie wszystko wyrobić podzielić na 2 części rękoma zwilżonymi w zimnej wodzie uformować 2 wałki każdy wałek przenieś na rozwiniętą folie aluminiową i zawinąć jak cukierek szczelnie można dać podwójną folię Na głęboką blaszkę od pieczenia ciasta ułożyć roladki zalać 3/4wysokości wodą piekarnik nastawić na 200 stopni i i wstawić na godzinę można też ugotować w garnku jeśli się mieści po ugotowaniu wyjąć na deskę przykryć drugą deską i docisnąć czymś ciężkim aż wystygnie włożyć do lodówki sos majonez wymieszać z ketchupem dodać drobno pokrojoną cebulę i drobno posiekany czosnek roladę z sosem podawać jako przystawkę.SMACZNEGO!

Tagi:

sosy indyk rolada