Sposób przygotowania:
Pierś indycza z masłem ziołowym
Piersi oczyszczamy, myjemy i osuszamy papierowym ręcznikiem. W miseczce mieszamy ze sobą przyprawy i olej z wyjątkiem ziół. Natkę pietruszki i szałwię siekamy drobno z masłem i zlepiamy ze sobą na kształt węży ;) Tak przygotowane ziołowe masełko wkładamy do zamrażarki na ok 15 min. W piersiach ostrym nożem robimy otwory, w które wkładamy masło. Mięso nacieramy marynatą, wiążemy dratwą nadając mu pożądany przez nas kształt i wkładamy do lodówki na ok 3 godzinki. Piersi wkładamy do rękawa do pieczenia (każdą pierś osobno), wkładając do środka po jednej łodydze selera i lubczyku. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 170 *C przez ok 50 min. Kroimy po całkowitym wystygnięciu.