SUPERPRZEPIS

Pierś indycza z szybkowaru

  • 4
  • zbysiowa
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 7
Pierś indycza z szybkowaru Więcej zdjęć (5)

Pyszne, soczyste i aromatyczne danie.

Składniki:

Pierś indycza z szybkowaru

 

  • ½ kg pierś indycza

 

  • Na marynatę
  • Olej 2-3 łyżki
  • Łyżka papryki słodkiej
  • Szczypta chilli
  • Łyżka lubczyku
  • Szczypta kurkumy
  • Natka pietruszki suszona
  • Łyżeczka czosnku w granulkach
  • Łyżeczka majeranku
  • 2 łyżki sosu sojowego
  • łyżeczka suszonych grzybów zmielonych na mączkę
  • Sól do smaku

 

Sposób przygotowania:

Pierś indycza z szybkowaru
Najpierw sporządzam marynatę. Łączę olej z przyprawami, i dokładnie mieszam. Mięso pozbawiam zbędnych błon i tłuszczu, myję i osuszam ręcznikiem papierowym. Nacieram obficie przygotowaną marynatą z każdej strony, przygotowaną pierś odstawiam do lodówki, im dłużej tam poleży, tym lepiej, minimum godzina.



Następnie rozgrzewam na patelni niewielką ilość oleju, i obsmażam mięso . Przekładam do szybkowaru, dodaję 50 ml wody. Duszę 30 minut od momentu wzrostu ciśnienia.



Gotową pierś kroję na porcje i podaję z surówkami. Pyszne, soczyste i aromatyczne danie.
Pierś indycza z szybkowaru
Najpierw sporządzam marynatę. Łączę olej z przyprawami, i dokładnie mieszam. Mięso pozbawiam zbędnych błon i tłuszczu, myję i osuszam ręcznikiem papierowym. Nacieram obficie przygotowaną marynatą
Pierś indycza z szybkowaru
Następnie rozgrzewam na patelni niewielką ilość oleju, i obsmażam mięso
Pierś indycza z szybkowaru
Przekładam do szybkowaru, dodaję 50 ml wody. Duszę 30 minut od momentu wzrostu ciśnienia
Pierś indycza z szybkowaru
Gotową pierś kroję na porcje i podaję z surówkami