Sposób przygotowania:
Pierś indycza z szybkowaru
Najpierw sporządzam marynatę. Łączę olej z przyprawami, i dokładnie mieszam. Mięso pozbawiam zbędnych błon i tłuszczu, myję i osuszam ręcznikiem papierowym. Nacieram obficie przygotowaną marynatą z każdej strony, przygotowaną pierś odstawiam do lodówki, im dłużej tam poleży, tym lepiej, minimum godzina.
Następnie rozgrzewam na patelni niewielką ilość oleju, i obsmażam mięso . Przekładam do szybkowaru, dodaję 50 ml wody. Duszę 30 minut od momentu wzrostu ciśnienia.
Gotową pierś kroję na porcje i podaję z surówkami. Pyszne, soczyste i aromatyczne danie.
Następnie rozgrzewam na patelni niewielką ilość oleju, i obsmażam mięso . Przekładam do szybkowaru, dodaję 50 ml wody. Duszę 30 minut od momentu wzrostu ciśnienia.
Gotową pierś kroję na porcje i podaję z surówkami. Pyszne, soczyste i aromatyczne danie.
edytaha
zbysiowa
Akurat miałam taki pół kilogramowy Edytko, możesz zrobić większy kawałek...ale jak by co to zapraszam serdecznie:)
edytaha
Dzięki Madziu. A już myślałam, że chcesz się wykręcić od zaproszenia :D
zbysiowa
W życiu hahhaaa