Sposób przygotowania:
Roladki z kaszą jęczmienną
Cukinię dokładnie myjemy. Kroimy w długie cienkie plastry,układamy na desce i lekko opruszamy solą aby zmiękły. Kaszę gotujemy w osolonej wodzie tak jak podano na opakowaniu. Filety mielimy w maszynce,dodajemy do nich ostudzoną kaszę, jajko, przecisnięty przez praskę czosnek, posiekaną cebulę i natkę pietruszki. Dokładnie mieszamy farsz.Dodajemy sól i pieprz do smaku. Z farszu robimy kulki i zawijamy je w paski cukiniowe.Spinamy wykałaczką. Układamy w wysmarowanym olejem naczyniu żaroodpornym i pieczemy w temperaturze około 180 stopni przez 20-30 minut. Do wywaru dodajemy koncentrat pomidorowy oraz sól i pieprz. Masło roztapiamy, dodajemy mąkę i energicznie mieszamy na małym ogniu. Zasmażamy. Dodajemy zasmażkę do gotującego się wywaru z koncentratem.Mieszamy by nie powstały grudki. Zagotowujemy. Na talerz wylewamy odrobinę sosu, układamy kaszanki i dekorujemy natką i startym serem.