Lukrecja_27

Lukrecja_27

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 121]

Roladki z kaszą jęczmienną

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Mięsny farsz z kaszą zawinięty w paski cukini.

Roladki z kaszą jęczmienną Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Roladki z kaszą jęczmienną

 

 

  • Sos:
  • 0,5l wywaru drobiowego lub z kostki rosołowej
  • 0.5 kostki masła
  • 3-4 łyżki mąki pszennej
  • mały słoiczek koncentratu pomidorowego
  • żółty ser do posypania

 

Sposób przygotowania:

Roladki z kaszą jęczmienną
Cukinię dokładnie myjemy. Kroimy w długie cienkie plastry,układamy na desce i lekko opruszamy solą aby zmiękły. Kaszę gotujemy w osolonej wodzie tak jak podano na opakowaniu. Filety mielimy w maszynce,dodajemy do nich ostudzoną kaszę, jajko, przecisnięty przez praskę czosnek, posiekaną cebulę i natkę pietruszki. Dokładnie mieszamy farsz.Dodajemy sól i pieprz do smaku. Z farszu robimy kulki i zawijamy je w paski cukiniowe.Spinamy wykałaczką. Układamy w wysmarowanym olejem naczyniu żaroodpornym i pieczemy w temperaturze około 180 stopni przez 20-30 minut. Do wywaru dodajemy koncentrat pomidorowy oraz sól i pieprz. Masło roztapiamy, dodajemy mąkę i energicznie mieszamy na małym ogniu. Zasmażamy. Dodajemy zasmażkę do gotującego się wywaru z koncentratem.Mieszamy by nie powstały grudki. Zagotowujemy. Na talerz wylewamy odrobinę sosu, układamy kaszanki i dekorujemy natką i startym serem.
Roladki z kaszą jęczmienną
Cukinię kroimy w cienkie paski, ukladamy na desce i opruszamy solą
Roladki z kaszą jęczmienną
Filety z kurczaka mielimy w maszynce do mięsa
Roladki z kaszą jęczmienną
dodajemy kaszę,jajko, natkę , cebulę i czosnek
Roladki z kaszą jęczmienną
zwijamy roladki i układamy w naczyniu żaroodpornym. Zapiekamy.