Sposób przygotowania:
Grillowane kawałki karkówki
Mięso czyli karkówkę,opłukać pokroić w plastry , oprószyć lekko solą i pieprzem. Odstawić na kilkanaście minut.
Marynata;
Czosnek przecisnąć przez praskę.
Do słoiczka dodać oliwę, czosnek i wszystkie przyprawy , zakręcić.
Dokładnie wymieszać potrząsając słoikiem.
Marynatą polać mięso , wymieszać i zostawić na 3 - 4 godziny w chłodnym miejscu.
Po tym czasie mięso wykładać na ruszt, i grillować z obu stron do miękkości mięsa.
Pod koniec grillowania mięso obłożyć pokrojoną w półksiężyce cebulą.
Marynata;
Czosnek przecisnąć przez praskę.
Do słoiczka dodać oliwę, czosnek i wszystkie przyprawy , zakręcić.
Dokładnie wymieszać potrząsając słoikiem.
Marynatą polać mięso , wymieszać i zostawić na 3 - 4 godziny w chłodnym miejscu.
Po tym czasie mięso wykładać na ruszt, i grillować z obu stron do miękkości mięsa.
Pod koniec grillowania mięso obłożyć pokrojoną w półksiężyce cebulą.
gusia1000