Sposób przygotowania:
Grillowane rozmaitości
Pieczarki opłukać ,osuszyć,kapelusze pokroić wzdłuż razem z trzonami.Pomidorki umyć,nadziać na gałązki tymianku lub patyczki do szaszłyków.Paprykę opłukać,usunąć gniazda nasienne.Miąższ pociąć w ćwiartki.
Cukinię,kabaczek i bakłażan opłukać,osuszyć,pokroić wzdłuż na plastry grubości 1 cm.Główkę czosnku przekroić na pół.Warzywa posmarować oliwą,posypać tymiankiem,ułożyć na blasze.Obok ułożyć czosnek i nadziane na patyki lub gałązki tymianku pomidorki.Piec ok.8 min w piekarniku nagrzanym do 180 °C.
Oprószyć solą i pieprzem.
Podawać np.do pieczonego kurczaka.
Cukinię,kabaczek i bakłażan opłukać,osuszyć,pokroić wzdłuż na plastry grubości 1 cm.Główkę czosnku przekroić na pół.Warzywa posmarować oliwą,posypać tymiankiem,ułożyć na blasze.Obok ułożyć czosnek i nadziane na patyki lub gałązki tymianku pomidorki.Piec ok.8 min w piekarniku nagrzanym do 180 °C.
Oprószyć solą i pieprzem.
Podawać np.do pieczonego kurczaka.