lipka02

lipka02

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1186]

Grillowany halibut z cytryną

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Grillowany halibut z cytryną

Grillowany halibut z cytryną

Składniki:

Grillowany halibut z cytryną

 

Sposób przygotowania:

Grillowany halibut z cytryną
Cytryny wyszoruj w ciepłej wodzie i pokrój je na ósemki.Halibuty spraw umyj i osusz,każdą rybę natnij 4 razy a do środka nacięć włóż kawałek cytryny.Tymianek i estragon drobno posiekaj,czosnek przeciśnij przez praskę,papryczkę drobno skrój.Wymieszaj wszystko razem,dodaj odrobinę oliwy z oliwek i przypraw.Marynatą natrzyj halibuty które odstaw na godzinę aby przeszły zapachem marynaty.Następnie ułóż je na grillu i grilluj wraz z cząstkami cytryn ze wszystkich stron.