Sposób przygotowania:
Grillowany kurczak z pomarańczowym mixem
Wcześniej możemy ugotować ryż, koniecznie al'dente. Marchewkę kroimy w paski, por w plastry, pietruszkę i seler tarkujemy na grubych oczkach, kapustę i paprykę kroimy w paski. Na patelni rozgrzewamy odrobinę oliwy z masłem, dodajemy marchewkę, por, seler, pietruszka; po chwili papryka, kapusta i pokrojony w kostkę pomidor. Dusimy, można podlewać bulionem z kostki rosołowej, dodajemy jeszcze odrobinę masła. Doprawiamy. Dodajemy ugotowany ryż, mieszamy. Podgrzewamy razem kilka sekund. Wcześniej zamarynowanego kurczaka smażymy na mocno rozgrzanej patelni grillowej, po kilka sekund na każdej stronie i wkładamy na dosłownie kilka minut do rozgrzanego piekarnika, by "doszedł" ( w taki sposób będzie soczysty). Podajemy jak na zdjęciu :)
renatka1
kołczu