iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Grillowany nadziewany bakłażan

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Grillowany nadziewany bakłażan

Grillowany nadziewany bakłażan

Składniki:

Grillowany nadziewany bakłażan

 

 

Sposób przygotowania:

Grillowany nadziewany bakłażan
Ryż gotujemy według przepisu na opakowaniu. Bakłażana myjemy i kroimy w cienkie plastry. Solimy i odstawiamy na ok 10 min. Po tym czasie myjemy go i grillujemy. Cebule obieramy i kroimy w piórka. Podsmażamy na masełku, dodajemy ryż-mieszamy. Doprawiamy sola i pieprzem do smaku. Dodajemy tuńczyka i posiekany szczypior -mieszamy. Farsz nakąłdamy na plastry grillowanego bakłażana i układamy na tacce do grillowania - podgrzewając całość. Ozdabiamy ketchupem i czarnuszką.