Sposób przygotowania:
Grochowa krem Edzi
Skrzydełka i porcję rosołową zalewamy wodą, dodajemy listek laurowy, solimy i gotujemy na wolnym ogniu. Warzywa obieramy i myjemy. Ziemniaki kroimy w sporą kostkę, marchewkę w plasterki. Pietruszkę i seler oraz por zostawiamy w całości. Kiedy mięsko jest miękkie wyjmujemy z wywaru. Do powstałego rosołu wrzucamy ziemniaki, warzywa i groch. Gotujemy ok 20 min, po czym dodajemy majeranek. Gotujemy jeszcze 10 min. Doprawiamy pieprzem, pieprzem ziołowym oraz wrzucamy pokrojony drobno czosnek. Zostawiamy na ok 10 min, po tym czasie całość blenderujemy. Na patelni rozgrzewamy oliwę, cebulę obieramy i kroimy w kostkę, wrzucamy na oliwę i szklimy. Kiełbasę kroimy w kostkę i wrzucamy do cebuli. Mięsko z zupy obieramy i również dodajemy do cebuli. Przesmażamy z solą i pieprzem. Podajemy do kremu. Można dodać posiekaną natkę pietruszki.