Sposób przygotowania:
Grochówka mazowiecka
Groch płuczemy, zalewamy zimną wodą i odstawiamy na co najmniej kilka godzin. Następnie gotujemy ( bez soli ) do miękkości. Warzywa obieramy i wkładamy do dużego garnka i zalewamy 1, 5 l wody. Dodajemy boczek oraz przyprawy i zagotowujemy. Po 45 minutach do zupy wrzucamy pokrojone w kostkę ziemniaki. . Kiedy będą miękkie, warzywa oraz boczek wyjmujemy. Warzywa odkładamy, a boczek kroimy na kawałki i przesmażamy na patelni wraz z posiekana cebulą i zmiażdżonym czosnkiem. Łączymy wszystkie składniki zupy (a także pokrojoną w kostkę kiełbasę ) Zagotowujemy. Gotową grochówkę doprawiamy majerankiem.
evita0007
muffinki
evita0007
Mylisz się !!!! Wiem z kąd to jest.Z gazetki Biedronki !!! Właśnie ją oglądam.Zdjęcia zostały usuniete,ale przepis też powinien być bo wszystko jest spisane łeb w łeb !!!! Mogę to udowodnić robiąc zdjęcie i dając do galerii !!!
madi356
evita0007 napisał(a):