Sposób przygotowania:
Gruszkowiec
Ciasto rozwinąć, pokroić na prostokąty wielkości ciastka, przełożyć na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i upiec na złoty kolor wtemp.190 stopni. Gruszki obrać, usunąć gniazda nasienne i pokroić w grubsze plasterki lub kostkę. Włożyć do garnka z cukrem i cukrem waniliowym i podlać wodą ok. 100ml; dodać laskę cynamonu, dusić aż gruszki staną się pół miękkie. Rozprowadzić w wodzie(100ml) budyń śmietankowy i wlać do gruszek, zagotować. Odstawić do ostygnięcia (powinny być na w pół wystudzone). Z mleka i proszku budyniowego ugotować budyń( cukier dać do mleka)-wystudzić. Margarynę utrzeć na puszystą masę i dodawać stopniowo zimny budyń, do utartego kremu dodać do smaku rumu. Rozłożyć 1/3 ciastek na blaszce i na każde położyć masę gruszkową, nakryć ciastkiem. Na każde ciastko wyłożyć krem budyniowy(można to zrobić dekoratorem do tortów), na to nałożyć ciasto francuskie. Posypać cukrem pudrem. SMACZNEGO!
Ma-Gosia