Sposób przygotowania:
Gryczane krokiety
CIASTO: Wszystkie składniki mieszamy ze sobą, tak by powstało jednolite ciasto naleśnikowe, bez grudek. Patelnię rozgrzewamy i smażymy naleśniki rumieniąc ciasto z obu stron. Na usmażone naleśniki nakładamy farsz ( około 2 łyżki ) i zwijamy krokiety. Gotowe krokiety panierujemy w mące, jajku i bułce tartej. NADZIENIE: Kaszę gotujemy na sypko. Zagotowujemy 2 szklanki wody. Delikatnie solimy i dokładamy 1 łyżkę oleju. Wsypujemy kaszę. Gotujemy do momentu wchłonięcia wody. Odstawiamy z ognia aby doszła. Ja garnek w której się gotowała owijam np. ręcznikiem i tak pozostawiam na około 15-20 minut. Studzimy. Szczypiorek siekamy, dokładamy do kaszy. Następnie dokładamy do niej ser i dokładnie mieszamy. Ewentualnie doprawiamy do smaku.