Sposób przygotowania:
Grysikowiec z biszkoptami i galaretką
Herbatniki wkładamy do woreczka i za pomocą wałka do ciasta dokładnie je rozdrabniamy. Rozpuszczamy masło. Do miseczki przekładamy rozgniecione herbatniki i dodajemy do nich roztopione masło. Całość mieszamy na jednolitą papkę. Tak przygotowanymi herbatnikami wykładamy dno tortownicy i wstawiamy ją do lodówki. W garnku zagotowujemy mleko z margaryną, cukrem i kakao, co chwilę mieszając. Do gotującego się mleka bardzo powoli wsypujemy kaszę mannę, cały czas mieszając, żeby nie zrobiły się grudki. Masa mocno zgęstnieje. Jeszcze gorącą masę wykładamy na herbatniki. Na wierzch układamy biszkopty. Ciasto odstawiamy do ostygnięcia, a następnie wstawiamy je do lodówki. Galaretkę przygotowujemy według przepisu na opakowaniu.Na zimne ciasto wylewamy tężejącą galaretkę i tortownicę ponownie wstawiamy do lodówki do całkowitego stężenia galaretki.