dorota20w

dorota20w

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 587]

Grzybki smażone na masle z czosnkiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Smaczne, proste do przygotowania jesienne danie.

Grzybki smażone na masle z czosnkiem

Składniki:

Grzybki smażone na masle z czosnkiem

 

Sposób przygotowania:

Grzybki smażone na masle z czosnkiem
Grzyby oczyszczamy, delikatnie płuczemy pod bieżąca woda i osuszamy. Kroimy w mniejsze kawałki. Na patelni rozgrzewamy niezbyt mocno masło dodatkiem oleju by się nie przypaliło. Na roztopione masło wrzucamy grzyby, przesmażamy minutę. Dodajemy czosnek przeciśnięty przez praskę. Mieszamy, przykrywamy przykrywka i dusimy 15 min co jakiś czas mieszając. Doprawiamy do smaku sola i pieprzem.

Tagi:

grzyby