KingaKosmala13

KingaKosmala13

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 58]

Grzybowa inaczej

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Zupa grzybowa z zacierkami i mięsem z żeberek.

Grzybowa inaczej Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Grzybowa inaczej

 

Sposób przygotowania:

Grzybowa inaczej
Grzyby namoczyć. Wypłukać. Zagotować , odcedzić i pokroić. Żeberka wypłukać , pokroić na części , włożyć do garnka zalać wodą dodać ziele angielskie. Marchew , por, ziemniaki pokroić w kostkę. Gdy się zagotuje zebrać szumowiny dodać marchew , por, i grzyby. Doprawić vegeta i solą. Gotować 30minut na mniejszym ogniu. Po tym czasie dodać ziemniaki i sos sojowy. Gotować 20/30 minut. Z mąki , wody i odrobiny soli zagnieść ciasto i formować kluski-zacierki. Dodajemy do zupy mieszamy. Gotować chwilę od wypłynięcia do powierzchni. Z zupy wyjąc żeberka obrać je z mięsa i dodać do zupy talerzu.
Grzybowa inaczej
Suszone grzyby moczymy , poźniej płuczemy i zagotowywujemy.
Grzybowa inaczej
Marchew , por , ziemniaki kroimy w kostkę.
Grzybowa inaczej
Do wywaru z żeberek dodajemy przyprway i por, marchew , grzyby.
Grzybowa inaczej
Do gotującej się zupy dodajemu kluski z mąki.

Tagi:

sosy grzyby