Babcia Halinka

Babcia Halinka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2266]

Grzyby marynowane

  • 2
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Czosnek obrać i przecisnąć przez praskę. Do rondla wlać oliwę, wodę, sok cytrynowy,

Grzyby marynowane

Składniki:

Grzyby marynowane

 

Sposób przygotowania:

Grzyby marynowane
Czosnek obrać i przecisnąć przez praskę. Do rondla wlać oliwę, wodę, sok cytrynowy, wrzucić liść laurowy, ziarenka pieprzu, tymianek, sól i czosnek. Wszystko razem zagotować, przykryć i gotować jeszcze 15 minut na wolnym ogniu. W tym czasie przygotować pieczarki: oczyścić, umyć i osuszyć. Marynatę przecedzić przez sito, dodać grzyby, zagotować, następnie ostudzić i schłodzić w lodówce. Przed podaniem należy wyjąć pieczarki łyżką cedzakową z zalewy i dokładnie odsączyć.