Sposób przygotowania:
grzyby w mięsie
Jajka dodajemy do mięsa mielonego wraz z 2 łyżkami bułki tartej. Jedną z cebul obieramy i ścieramy na tarce o małych oczkach. Dodajemy ją do mięsa i pozostałych dodanych wcześniej składników, solimy i pieprzymy do smaku. Całość za pomocą dłoni dokładnie mieszamy. Pieczarki myjemy, siekamy w drobną kostkę. Drugą cebulę obieramy i również siekamy drobno, dodajemy ją do pieczarek. Całość solimy do smaku. Posiekane warzywa smażymy na rozgrzanym maśle, do momentu aż woda z grzybów odparuje. Z mięsa formujemy placuszki i na środek każdego nakładamy łyżkę farszu z pieczarek. Całość lepimy tak aby grzyby znalazły sie w środku. Smażymy gotowe, obtoczone w bułce tartej zawijasy na rozgrzanym oleju jak kotlety mielone zazwyczaj