Asieczka

Asieczka

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 336]

Grzyby z majerankiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 1

Do grzybów na śmietanie podawać ryż z zieleniną. Do grzybów bez śmietany można serwować np. cukinię duszoną na maśle, sałatki, surówki.

Grzyby z majerankiem

Składniki:

Grzyby z majerankiem

 

 

Sposób przygotowania:

Grzyby z majerankiem
Grzyby oczyścić, pokroić w cienkie paski i razem z drobno posiekaną cebulą, posolić i dusić na rozgrzanym oleju pod przykryciem, później dodać majeranek, poczekać, aż sos z grzybów odparuje i posypać mąką ryżową , dodać trochę wody i dusić kolejne 1-2 minuty, ciągle mieszając. Potrawę można zagęścić, dodając śmietanę zmieszaną z żółtkiem.