dorotkamalenstwo

dorotkamalenstwo

Szef Kuchni
[Przepisów: 66]

Gulasz

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Wyśmienity gulasz do pysznego obiadku

Gulasz

Składniki:

Gulasz

 

  • 500g mięsa wołowego lub wieprzowego
  • 2 cebule
  • 2 listki laurowe
  • sól, pieprz - ewentualnie przyprawa do grilla
  • 2 łyżki mąki pszennej lub ziemniaczanej
  • tłuszcz, woda.

Sposób przygotowania:

Gulasz
Mięso umyć, obsuszyć, pokroić w kostkę. Posolić, popieprzyć, opruszyć mąką i smażyć na rozgrzanym tłuszczu. Przełożyć do garnka. Dodać pokrojoną cebulę, listki laurowe, wlać tyle wody, aby przykryła mięso. Dusić do miękkości. Przyprawić do smaku. Smacznego!!!