pycia9

pycia9

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 76]

Gulasz 12

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Pyszny gulasz, który zawsze mi smakuje, zwłaszcza jak zrobi go moja mama- pycha

Gulasz 12 Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Gulasz 12

 

  • mięso gulaszowe wieprzowe 1/4 kilo
  • 1 marchewka
  • 1 pietruszka
  • 1 cebula
  • masło
  • 1/4 seler
  • liść laurowy
  • 3 kulki pieprzu
  • sól
  • 1 kostka rosołowa wieprzowa

Sposób przygotowania:

Gulasz 12
Cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy na masełku. Mięso dokładnie płuczemy i kroimy w kostkę. Dodajemy do cebuli, wlewamy 0,5 szklanki wody w której rozpuściliśmy kostkę rosołową wieprzową. Dodajemy liść laurowy, kulki pieprzu i 1 łyżeczkę soli. Dusimy pod przykryciem przez około 30 min. Następnie kroimy w kostkę marchewkę, pietruszkę i seler. Dodajemy do mięsa i dalej dusimy przez około 1h. Osobno gotujemy kaszę. Gdy gulasz będzie gotowy podajemy go z kaszą. Smacznego!
Gulasz 12
na maśle podsmażamy cebulę którą pokroiliśmy w kostkę
Gulasz 12
mięso pokrojone w kostkę dodajemy do podsmażonej cebuli
Gulasz 12
wszystko dusimy pod przykryciem 30 minut
Gulasz 12
nastepnie dodajemy warzywa i dusimy je przez 1h