Sposób przygotowania:
Gulasz a la cygański z plackami ziemniaczanymi
Mięso, cebulę, kapustę i pomidorki pokroić najlepiej w kostkę. W szerokim rondlu rozgrzać olej, wrzucić mięso i smażyć do zbrązowienia. Dodać cebulę, smażyć do zeszklenia a potem wlać wodę i dodać przyprawy i dusić prawie do miękkości. Następnie dodać kapustę i pomidorki i sos i dalej dusić do miękkości warzyw. Gotowy gulasz zagęścić mąką rozrobioną z odrobiną wody, zagotować Usmażyć placki ziemniaczane ( przepisu nie podaję, bo można usmażyć według swojego ) i podawać je z gulaszem.
edytaha
zewa
Hi, hi ja tez powinnam a własnie zajadałam sie naleśnikami z serem i borówkami :) Oj człowiek to jakiś obżatruch jest :)
edytaha
Też chętnie bym się obżarła czymś dobrym, ale szkoda mi dwóch tygodni odchudzania, tym bardziej, że widać efekty :)