Babciagramolka

Babciagramolka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2812]

Gulasz a la karkówka z pieca :

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 11

Taki obiadek z ,, pomocą „ .Po prostu wykorzystuję to co mam

Gulasz a la karkówka z pieca  :

Składniki:

Gulasz a la karkówka z pieca :

 

  • 30 dag mięsa wieprzowego ( ja użyłam kawałków skrojonych z boków schabu
  • w całości jak go formowałam do pieczenia na Święta
  • ale może być każde gulaszowe )
  • 3 duże cebule
  • 30 dag pieczarek
  • 1 opakowanie ,,Soczystej karkówki z pieca „ Knorra
  • 3 łyżki oleju z pestek winogron
  • 2 łyżki masła
  • 2 szklanki wody

 

Sposób przygotowania:

Gulasz a la karkówka z pieca :
Mięso pokroić w kostkę , cebule w piórka i wymieszać .Zasypać w miseczce przyprawą do karkówki i dobrze wymieszać .Zostawić na 15 minut. W garnku z grubym dnem rozgrzać 2 łyżki oleju i łyżkę masła i obsmażać mięso z cebulą przez 5 minut mieszając .Wlać wodę i dusić na średnim gazie . Pieczarki oczyścić , przekroić na połówki lub ćwiartki ( zależnie od wielkości ) i obsmażyć na rumiano na łyżce masła z łyżka oleju. Włożyć pieczarki do gulaszu .Dusić minimum 1 godzinę aż cebula się rozgotuje , mięso będzie miękkie a sos zredukuje o połowę .

Podałam z makaronem ryżowym wstążki zalanym wrzątkiem z kurkumą ( to jest makaron bez gotowania ) – ładnie kontrastuje taki żółty makaron z gulaszem .