Sposób przygotowania:
Gulasz ala strogonow
Udka kurczaka gotujemy w garnku z wodą z dodatkiem kucharka lub vegety .Gotujemy do miękkości ,następnie obieramy mięso od kości .Bulion zostawiamy .Pieczarki obieramy i kroimy w plasterki ,cebulę obieramy i siekamy ,por kroimy w plasterki wszystko podsmażamy na oleju ok 1 łyżce. Gdy pieczarki będą podsmażone dodajemy poskubane mięso i smażymy .Doprawiamy papryką słodką ,pieprzem świeżo mielonym .Podlewamy 1/2 szklanki bulionu ,dusimy .Dodajemy pokrojoną w paseczki paprykę i korniszony posiekane.Dolewamy bulionu . Dodajemy soser ok 3 łyżki .Mieszamy gotujemy . Zaciągamy śmietaną wymieszaną z mąką .Doprawiamy solą ,pieprzem do smaku .Podajemy do kaszy lub ryżu