Sposób przygotowania:
Gulasz Cielęcy z Pomidorami
W dużej brytfannie umieszczamy cielęcinę, wywar, sól, tymianek i oregano. Przykrywamy i dusimy przez 1,5 godziny.
W rondelku rozgrzewamy masło; dodajemy seler, marchewkę, cebulę, grzyby i czosnek. Smażymy przez 5 minut.
Posypujemy mąką i smażymy 3 minuty tak, aby się nie zbrązowiło.
Składniki z rondelka mieszamy z cielęciną. Dodajemy przecier pomidorowy i dusimy przez 10 minut. Najlepiej smakuje podawane z ryżem.
W rondelku rozgrzewamy masło; dodajemy seler, marchewkę, cebulę, grzyby i czosnek. Smażymy przez 5 minut.
Posypujemy mąką i smażymy 3 minuty tak, aby się nie zbrązowiło.
Składniki z rondelka mieszamy z cielęciną. Dodajemy przecier pomidorowy i dusimy przez 10 minut. Najlepiej smakuje podawane z ryżem.