madzik323

madzik323

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 576]

Gulasz do klusek na parze

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Troszkę urozmaicony gulasz, który powstał jako dodatek do klusek na parze czyli tzw. w naszym rejonie pyz.

Gulasz do klusek na parze Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Gulasz do klusek na parze

 

Sposób przygotowania:

Gulasz do klusek na parze
Karkówkę kroimy w kostkę średniej wielkości i przyprawiamy do smaku solą , mielonym czarnym pieprzem, a także mieloną papryką i majerankiem. Na patelni rozgrzewamy tłuszcz i podsmażamy mięso z każdej strony. Dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę i czerwoną paprykę. Smażymy jeszcze chwilkę. Całość przekładamy do garnka i zalewamy rosołem, dodajemy ziele angielskie i liście laurowe, a następnie dusimy na wolnym ogniu do miękkości. W tym czasie kiełbasę kroimy w plasterki i smażymy na patelni na rumiano. Gdy mięso będzie miękkie dodajemy kiełbasę i całość zagęszczamy wodą zmieszaną z mąką. 
Gulasz do klusek na parze
Pokrojoną w kostkę karkówkę smażymy z dodatkiem przypraw
Gulasz do klusek na parze
Do mięsa dodajemy pokrojone w kostkę warzywa
Gulasz do klusek na parze
Po dodaniu rosołu dusimy na małym ogniu
Gulasz do klusek na parze
Kiełbasę pokrojoną w plasterki podsmażamy na tłuszczu