góralka

góralka

Szef Kuchni
[Przepisów: 74]

Gulasz drobiowo-warzywny

  • 6
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 7

potrawa, którą robi się błyskawicznie, a smakuje wybornie

Gulasz drobiowo-warzywny

Składniki:

Gulasz drobiowo-warzywny

 

  • 2 piersi z kurczaka
  • 1 papryka żółta
  • 1 papryka czerwona
  • 20 dkg pieczarek
  • 1 średnia cebula
  • bulion drobiowy
  • 2 łyżki śmietany
  • przyprawa do mięs Knorr
  • czosnek granulowany, kilka kropli sosu sojowego, sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Gulasz drobiowo-warzywny
Piersi pokroić w większą kostkę, cebulę, obie papryki i pieczarki w kawałki.
Mięsko przyprawić przyprawami i podsmażyć na rozgrzanym oleju ze wszystkich stron. Dodać cebulę, zeszklić, dodać paprykę, chwilę podsmażyć, a następnie pieczarki. wszystko przez chwilę smażyć. Zalać bulionem drobiowym i dusić wszystko do miękkości. Potrawę zagęścić śmietaną, zmieszaną z mąką. Zagotować. Na końcu posypać zieleniną.