Sposób przygotowania:
Gulasz z białej kiełbasy
Cebulę obrać i drobno posiekać, zeszklić na maśle. Kiełbasę pokroić na pół plasterki dodać do cebuli i podsmażyć z każdej strony.
Do kiełbasy wlać 1,5 szkl wody dodać ziele angielskie, liść laurowy, pomidory z puszki, przecier pomidorowy oraz odsączoną fasolę. Całość dusić ok 15 minut dodać pozostałe przyprawy i dusić jeszcze chwilę.
Gdy gulasz jest za rzadki zagęścić mąką ziemniaczaną rozmieszaną z woda.
Do kiełbasy wlać 1,5 szkl wody dodać ziele angielskie, liść laurowy, pomidory z puszki, przecier pomidorowy oraz odsączoną fasolę. Całość dusić ok 15 minut dodać pozostałe przyprawy i dusić jeszcze chwilę.
Gdy gulasz jest za rzadki zagęścić mąką ziemniaczaną rozmieszaną z woda.
Magdalena88
niezły kąsek